Hírek,  Kiemelt

Mindent a szelektív gyűjtésről

Tájékoztató 2022. január 1-től érvényben lévő csomagolási hulladék gyűjtéséről.

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit KFT (DTkH) a szelektíven gyűjtött hulladékot 2 formában szállítja el.

Egyrészt kereskedelmi forgalomban kapható edényzetből. A hulladékgyűjtő edénynek sárgának vagy sárga fedelesnek kell lennie, mert ez jelzi a gyűjtést végző kollégák számára, hogy a gyűjtőedény csomagolási hulladékot tartalmaz. Nem szükséges hozzá feliratozás.
Másrészt a háztartásokban található vagy bárhol beszerezhető átlátszó, áttetsző zsákban kihelyezve. Fekete, átláthatatlan zsákban nem kerülhet ki, mert akkor nem látható a tartalma, nem érzékelhető, hogy kommunális hulladékkal szennyezett-e, így ezt nem szállítják el.

Mi kerülhet a szelektív gyűjtőbe vagy átlátszó zsákba?

Papír (tisztán, laposra hajtogatva): kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet.

Műanyag (kiöblítve, laposra taposva): színes és víztiszta PET palack, kupak (üdítős, ásványvizes), kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres), reklámszatyor, nejlonzacskó, csomagolófólia, fólia (zsugor és strech), joghurtos, tejfölös és margarinos dobozok.

Fém és italos kartondoboz (kiöblítve, laposra taposva): fém italos doboz (pl. üdítős, sörös, energiaitalos), tartós tej és üdítők dobozai (TetraPack), konzervdoboz.

NE tegyenek a szelektív gyűjtőedényzetbe, zsákba:

üveget, használt papír zsebkendőt, szalvétákat, felvágottak csomagolását, hungarocellt, CD-lemezt, magnó- és videokazettát, egyéb műanyagnak ítélt hulladékot (pl. nejlonharisnya), ezek a kommunális edénybe kell, hogy kerüljenek!

Mindent a szelektív gyűjtésről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva