Szünetelnek a szentmisék PDF Nyomtatás E-mail

Kedves vácrátótiak!

Az elmúlt órákban jó néhányan felhívtak azzal kapcsolatban, amit tegnap közzétett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, majd röviddel később plébániai szinten is meghirdettünk.

Mint helyi plébános arra a döntésre jutottam, hogy MÁR MÁRCIUS 19-ÉN ÉS 20-ÁN SEM LESZ SZENTMISE ILL. LITURGIKUS CSELEKMÉNY A TEMPLOMBAN. Tudom, hogy most egyesek igencsak haragszanak rám, és azzal vádolnak, hogy még a meglevő utolsó lehetőséget is megvonom tőlük. Csak egyet kérek; arra is gondoljanak, hogy ha közülük bárki is beteg lesz, azonnal engem fognak okolni, hogy miért engedtem meg nyilvános szertartásokat, miközben a Katolikus Püspöki Konferencia 21-étől kezdve megtiltott minden nyilvános szertartás-végzést.


Ilyen helyzetben egyikünk sem volt még. Most azzal tesszük a legtöbbet egymásért, hogy magunkban, vagy szűk családi körben imádkozunk.


A további hetek történéseit nem igazán látjuk előre, de szinte biztos, hogy hazánkban is növekedni fog a koronavírus-fertőzöttek száma. Isten adja, hogy ne legyen igazam…
Lelkiismeretem szerint most így kell a lelkipásztorotokká válnom. Természetesen telefonon, e-mail-en továbbra is elérhető vagyok. Minden építő, értelmes javaslatot szívesen fogadok.
Imádkozzunk bölcs önmérsékletért, imádkozzunk a betegekért, gondozóikért és természetesen a már elhunytakért.    
A mihamarabbi szentségi találkozások reményében üdvözlök Mindenkit!

Vácrátót, 2020. március 18.
                                

Dr. Sánta János  plébános