Óvodai eljárásrend PDF Nyomtatás E-mail

Tisztelt Szülők!

Biztosan mindannyian követik az országos eseményeket. A koronavírus miatt a kormányzati veszélyhelyzet ki lett hirdetve. Mi az intézmény dolgozói felelősek vagyunk magunkért, a gyermekeinkért, unokáinkért, a környezetünkért, egymásért, az intézményünk gyermekeiért, és a szülőkért is.

Felelős felnőttekként a lehető legtöbb, amit tehetünk a mostani helyzetben, hogy nem a probléma, hanem a megoldás részesei próbálunk lenni.


A vírus nagyon gyorsan terjed a zárt helyeken, közösségekben. A fertőzés terjedése emberről-emberre cseppfertőzéssel és a fertőzött váladékokkal történő direkt vagy indirekt (köhögés, tüsszentés) kontaktussal történik.
Annak érdekében, hogy az intézményünk minél tovább tudjon működni, a feladatunkat ellátni, a gyermekeket fogadni, gondozni, nevelni, meg kell óvni az ide járó gyermekek és az itt dolgozók egészségét. Ehhez mérhetetlen önfegyelemre, egymásra figyelésre, közös védelemre van szükség.

Ezért a fenntartó önkormányzat Képviselő-testületének jóváhagyásával a 2020.03.13-tól (holnaptól) az alábbi rendelkezést hoztuk:

- reggel érkezéskor és délután hazaadáskor a szülő a gyermekét az óvoda főbejárati ajtóban tudja átadni/átvenni a gyermek fogadására kijelölt intézményben dolgozó felnőttnek.

- a gyermekek az intézménybe érkezéskor is, intézményből való távozáskor is kézfertőtlenítést végeznek.

- napközben is fokozottan figyelünk a higiéniás szabályok betartására.

- az intézményben a külső szakemberek által tartott különfoglalkozások is elmaradnak (logopédia, pszichológia, jóga, álomtánc)

Ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a gyermekek átvétele/átadása, kérjük, hogy beszélgessenek erről az új szabályról a gyermekükkel, valamint az ajtónál történő becsengetés előtt már köszönjenek el és búcsúzzanak el egymástól.

Továbbra is lehetőséget biztosítunk arra, hogy ön szülőként dönthessen arról, hogy a gyermekét otthon tartja. Rendkívüli távolmaradásként 14 összefüggő munkanapot igazolhat erre az időszakra szülőként. Amennyiben úgy dönt, hogy gyermekét nem hozza, kérjük jelezze a csoportos kisgyermek-nevelőnek/óvónőnek! Az igazolást pedig utólag, formanyomtatványon tudja majd megtenni.

A fenti eljárás előreláthatólag a tavaszi szünetig fog tartani. A változásról e-mailben fogjuk értesíteni Önöket.

Annak érdekében, hogy lehetőleg megvédjük az egészségünket, a gyermekeink egészségét és a családok egészségét mi ezt tudjuk tenni.

Közösen, együttműködve, egymásért!
Pappné Spiegelhalter Julianna
intézményvezető