Magyar Parasport Napja PDF Nyomtatás E-mail

Vácrátót Község Önkormányzata csatlakozott a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége szervezésében, a LÉLEKMOZGATÓ névre keresztelt programhoz.

Február 20-án ennek keretében Kanyó Zsolt parasportoló tart érzékenyítő előadást és pódiumbeszélgetést az általános iskola felső tagozatos diákjainak. Így emlékeznek meg a magyar parasportolókról, a magyar parasportról. A megvalósítást különböző szakmai anyagokkal, segédletekkel támogatják a fenti szervezetek.
Tavaly már több, mint 500 intézmény csatlakozott a felhíváshoz. A LÉLEK VALÓBAN MEGMOZDULT, így a szándék, az akarat, az elszántság, a céltudatosság a testet mozgásra, cselekvésre késztették. A program bebizonyította, ahhoz, hogy a lélek mozduljon, megismerés, tapasztalás, megértés, befogadás, azonosulás szükséges.
Mivel idén a Magyar Parasport Napja szombatra esik, egyértelműen adódik a lehetőség, hogy a gyerekeken, fiatalokon túl nyissanak a nagyobb nyilvánosság, a felnőtt lakosság felé is, így idén nem csak a köznevelési intézményeket hívjukák együttműködésre, hanem az ország összes településének, városvezetésének szól a felhívásuk. VÁCRÁTÓT részese kíván lenni az eseménynek, hogy a Magyar Parasport Napjának üzenete minél szélesebb körben ismertté váljon, miszerint : „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni.”

Bővebb információk az alábbi linken elérhetőek:

https://fodisz.hu/forms/LELEKMOZGATO_program_onkormanyzatoknak.html