Konzultáció a Kornis Gyula tervről PDF Nyomtatás E-mail

Rétvári Bence országgyűlési képviselő együtt gondolkodásra hívja a választókerület polgárait. A Kornis Gyula Tervről, vagyis a Váci és Szobi járás 2030-ig ívelő fejlesztési irányait összefogó programról tartott Rétvári Bence sajtótájékoztatót szerdán.

A Kornis Gyula Terv a választókerület mind a 34 településére kiterjedően gyűjti össze a fejlesztési ötleteket, hozzájárulva ezzel ahhoz, amit Orbán Viktor miniszterelnök fogalmazott meg: „Magyarország tartozzon az Unió első öt olyan országa közé, ahol a leginkább érdemes élni, laki és dolgozni.” Rétvári Bence amellett, hogy ismertette a már eddig elért eredményeket, felhívta a figyelmet arra, hogy hét területen várja az itt élők javaslatait a térség jövőjének közös alakítása érdekében: az egészségügy fejlesztése, a közlekedés korszerűsítése, az oktatás-nevelés javítása, a közintézmények működtetése, a civil és egyházi közösségek megerősítése, a kultúra-szabadidő minőségi eltöltésének elősegítése, valamint a térség kitörési pontjaként számon tartott turizmus fejlesztése.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a konzultációnak nincs időhatára, folyamatosan várja az előre vivő ötleteket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre. A képviselő hangsúlyozta:
csak az itt élők véleményére tekintettel, csak velük közösen lehet és kell a fejlesztéseket végrehajtani.