Felhívás közösségi kemence építésére PDF Nyomtatás E-mail

Tisztelt Vácrátótiak!

Régóta foglalkoztat az a gondolat, hogy Vácrátóton építeni kellene egy közösségi kemencét, amelyben akár önkormányzati rendezvények kapcsán, akár családok, baráti társaságok, településünkre érkező vendégek együtt süthetik a maguk által készített kenyeret, kenyérlángost, egyéb finomságokat. A kemence megépítésével lehetőségünk nyílna újabb közösségi rendezvények szervezésére, közösségi élet élénkítésére.

Elgondolásom az, hogy a kemencéhez szükséges alapanyagokat a fecskefészek építésének mintájára „összehordanánk”, így egyénileg minél többen érintettek leszünk a falu „tűzhelyének” megépítésében, érzelmileg is kötődünk majd az elkészült alkotáshoz. A kemence építését Velez József irányításával és közreműködésével szeretnénk lebonyolítani.A Tisztelt Vácrátóti lakosok segítségét, abban szeretném kérni, hogy az alábbiakban felsorolt, építkezésből, felújításból, otthon megmaradt anyagokat a közösségi kemence építésének nemes céljára ajánlják fel (legkésőbb 2015. július 20. napjáig) és hasznosítsuk azokat a kemence építéséhez.

Az alábbi anyagokra lesz szükség:
1000-1200 db kis méretű tégla
a kihelyezett műanyag hordóba gyűjtött üveg palackok/üvegdarabok

A közösségi kemence ünnepélyes felavatására, felszentelésére 2015. augusztus hónapban kerülne sor, úgy hogy Szent István ünnepére (augusztus 20-ra) a felszenteléshez szükséges kenyeret már a közösségi kemencében készíthessük.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

A felajánlásokat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Nyugdíjas Klubjának belső udvarára várjuk! Előzetes egyeztetés érdekében kérem, hívják a 06-28-360-012-es telefonszámot (hivatali időben).

                        Köszönettel: Spiegelhalter László, polgármester
 

 

Vácrátóti Hírlevél!

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként legfrissebb híreinkről!

Keresés