Imre Géza olimpikon Vácrátóton PDF Nyomtatás E-mail

500 grammnyi színezüstöt adtak kézről-kézre a vácrátóti iskolások egy előadás alkalmával. A nemesfémet egy érem formájában hozta nekik házhoz Imre Géza olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó, aki kedd reggel látogatott el a tanintézménybe. A sportkiválóságot azzal a céllal hívta el a polgármester, hogy a pályájával példát mutató sportoló népszerűsítse a gyerekeknek és a most kezdődő karácsonyi vásárt.


Imre Géza neve sokaknak cseng ismerősen. Világ- és Európa bajnok, emellett többszörös országos bajnok párbajtőröző. Ugyanakkor neve csak Rióban robbant be a köztudatba, amikor drámai küzdelemben bukta el az olimpiai aranyat. Karrierje így is példás, hiszen 40 évesen lett világbajnok, ami igazi ritkaság a sportban. Kiváló teljesítményéről Vácrátóton is megemlékeznek, ahol idén is megnyitott a hagyományos adventi vásár és mézeskalács kiállítás. A 2016-os tárlat egyik témája a magyar olimpikonok szereplése volt, ezért döntöttek úgy, hogy meghívják a sportkiválóságot- mondta el híradónknak a község polgármestere.

Spiegelhalter László, polgármester, Vácrátót:
A dajka nénik kitalálták, hogy megcsinálják a riói érmeseinket és ennek kapcsán én azt gondoltam, hogy kihívunk egy érmest. Imre Géza elfogadta a meghívásunkat, Dj Dominique segítségével. A Dominique az nekünk nagyon sokat szokott itt segíteni a különböző rendezvényeke.

A polgármester hozzátette, szükségesnek érzi, hogy híres személyekkel is reklámozzák a helyi karácsonyi vásárt. Imre Gézát azonban nem csak ezért hívták el. A szervezésben segítő Dj Dominique szerint a párbajtőröző személyében követendő példát is akartak mutatni a Vácrátóti gyermekek számára.

Dj Dominique, előadó:
Én úgy hívom magamban, hogy példaképprogram. Én dolgozom több televíziónak és rádiónak. Én nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek és a fiatalok megismerjék azokat a sportolókat, akik tényleg értéket teremtenek.

A gyerekek egy kötetlen beszélgetés keretein belül kérdezhették a párbajtőrözőt. Az olimpikon nemcsak tapasztalatait osztotta meg az iskolásokkal, hanem rióban szerzett két érmét is körbeadta a kis közönségnek. Imre Géza fontosnak tartja, hogy az élményein keresztül közelebb hozza a fiatalokhoz a sportot és a mozgás szeretetét. A sportoló hozzátette: szokatlan számára, hogy példaképnek tartják.

Imre Géza, olimpiai párbajtőröző:
Furcsa érzés, hogy azt mondják rám, hogy példakép hát, de most bízom benne, hogy lassan azzá válhatok. És hát hogyha nem is azt mondom, hogy pont az én utamat járják, de mindenféleképpen egyfajta példaképnek igen, hogy lehet hogyha valaki megtalálja azt amibe, amit szeret és amibe esetleg egy kicsit ügyesebb, lehet hogy ezt olyan szintre fejlessze. És ez nem feltétlenül csak azt jelenti, hogy mindenki vívó legyen, hanem lehet, más sportágak vagy hát van, aki nem lesz a sportban ügyes akkor az a tanulásban lesz ügyesebb és remélhetőleg, hogy igen kicsit egyfajta irányt is tudunk neki mutatni.

A helyi óvónők is példaértékűnek tartják a magyar olimpikonok teljesítményét, ezért mézeskalács formájában is megörökítették őket. A párbajtőröző meghatottan köszönte meg a gesztust.


Imre Géza:
Nagyon megtisztelőnek érzem és tényleg egy kicsit meg is vagyok hatva, hogy én is azon kevesek közé tartozhatom, akiket itt megformáltak, hát tényleg hihetetlen érzés és még nehezen is tudom egyelőre még hová rakni.

 

 

 

Vácrátóti Hírlevél!

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként legfrissebb híreinkről!

Keresés