Vácrátóti Szüret 2017 PDF Nyomtatás E-mail

Kedves Vácrátótiak!

Idén ünnepeljük a vácrátóti szüreti mulatság 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból néhány változtatással és szinte egész napos programmal várjuk az érdeklődőket

Reggel nyolc órától pálinkás jó reggelt kívánva, lovas-zenés ébresztővel hívogatjuk a helyieket.  Délelőtt tíztől a művelődési ház szabadtéri színpadán nyitjuk meg a rendezvényt, ahol elkezdődik a főzőverseny. Kérjük a főzésre jelentkezők minden szükséges felszerelést hozzanak magukkal! A helyet, a tűzifát és a vízvételi lehetőséget biztosítjuk. A nevezést ezen kérdőíven adhatják le.

Csak az előzetesen regisztrálóknak tudunk tűzifát biztosítani.  Nevezési díj nincs, de minden csapattól tíz adag ételt kérünk majd, amit a látogatók megvásárolhatnak.

Idén is kapható lesz: házi rétes, limonádé, kenyérlángos. Ebédre töltött káposztát vásárolhatnak a látogatók.  Minden korosztály talál majd a nap folyamán számára érdekes programot. Lesz mustkészítés, játszóház a Hórihorgas Hujákolókkal, mesterségek bemutatója, mezőgazdasági gépkiállítás, tűzoltó játszoda, szénabála játszóház és kézműves foglalkozás gyerekeknek.

Nemrég költözött Vácrátótra  Szakács Piroska, aki foltvarrással foglalkozik. A kisteremben az ő kiállítását, a nagyteremben pedig a régi szüreti mulatságokról készült képkiállítást tekinthetik meg. Ha van régi fotója azt a polgármesteri hivatalban leadhatja ügyfélfogadási időben.  Régi hagyományt élesztünk újra,  mivel sok év után a művelődési ház kerítéséhez már szombat reggeltől újra felállíthatók a madárijesztők, amiből a tervek szerint madárijesztő szépségversenyt szeretnénk rendezni.

A huszonötödik szüreti felvonulást szeretnék ugyanúgy megtartani ahogyan az első felvonulások indultak. Gyalog tesszük meg a távot a főúton. Csak a bírónak és bírónének valamint a népviseletbe öltözött időseknek, gyerekeknek biztosítunk 3-4 lovaskocsit. Ezeket csak az előzetesen kiosztott karszalagokkal rendelkezők vehetik majd igénybe. Kérünk mindenkit, hogy a felvonulást ennek megfelelően tervezzék az idei évben.

A felvonulást követően vacsorával várjuk a megfáradt felvonulókat és hajnalig tartó utcabállal amit jó idő esetén a szabadtéri színpadnál tartunk.

Idén is várjuk a rendezvényhez segítők jelentkezését, ezt előzetesen a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen tehetik meg.

Várunk mindenkit a huszonötödik retro szüreti mulatságon szeptember másodikán!

 

A Vácrátóti Hagyományőrző Egyesület szervezői

 

 

Vácrátóti Hírlevél!

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként legfrissebb híreinkről!

Keresés